Not so crabby tofu cakes



15-20 stuks


300g tofu, uitgelekt                         water 

1,5 tl verse gember                         maisolie

1 tl sojasaus                                    paprikapoeder

1 tl agave siroop                              chilipoeder

1 el fijngesneden peterselie            bloem
1/2 rode puntpaprika                       zout en peper
1,5 tl rode currypasta


Mix de tofu met een staafmixer tot hij kruimelig is. Meng er daarna de currypasta, gember, sojasaus, agevesiroop en peterselie door.
Meng 1,5 el maiszetmeel met 1,5 el water tot je een dik papje krijgt. Voeg dit toe bij de tofu.
Meng daarna 1,5 el maiszetmeel met 1,5 el maisolie. Doe dit ook bij de tofu.
Meng alles goed om.
Snij de puntpaprika in kleine blokjes.
Doe dit bij de tofu. Kruid af met paprikapoeder, chilipoeder, zeezout en peper.
Voeg nu nog 1 el bloem en 1 el maiszetmeel toe aan de tofu. Roer alles goed om.
Als het deeg nog te nat is voeg je wat extra maiszetmeel toe.

Verhit maisolie in een pan. Maak hoopjes van het deeg met behulp van een eetlepel. Zorg dat ze goed aangeduwt zijn. Anders vallen ze uiteen bij het bakken.
Frituur de tofucakjes tot ze mooi bruin en krokant zijn.

Dien op met chili- of loempiasaus

2 opmerkingen:

  1. Eventjes laten weten dat ik dit hapje gemaakt heb als aperitiefhapje met oudejaar, en dat ze een groot succes waren, niet allerminst onder de niet-vegetariërs! Wel heb ik er kroketjes van gemaakt en in de frietketel gefrituurd. Behalve chilisaus paste tzatziki hier ook goed bij. Bedankt voor het recept dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gisteren deze tofucakes gemaakt en ze waren heerlijk!
    Ik heb er ook nog een beetje gesnipperde ui in gedaan.
    Niet als aperitiefhapje maar tussen een hamburger met een blaadje sla en een geroosterde aubergineschijf.

    BeantwoordenVerwijderen