Snelle currysaus en gemarineerde tofu



voor 2-3 personen

Marinade
250g tofu                            1 el sojasaus
1 el maisolie                       1 tl bruine suiker
paprika poeder                    curry madras
chilipoeder                        
zout

Currysaus
1 el sojaboter                      1/2 bouillon blokje
1-2 el bloem                        groene currypasta
sojamelk                              curry madras
100 ml sojaroom                  kurkuma
1 appel, in stukjes                paprikapoeder
water                                    peper en zout

Marinade

Snij de tofu in blokjes. Doe ze in een kom en sprenkel er soja saus over.
Doe dit ook met de maisolie. Roer alles goed om.
Kruid de tofu naar smaak met paprikapoeder, chilipoeder,curry madras, chilipoeder en zout.
Frituur de tofu in een pan. Er is geen olie nodig omdat er al maisolie in de marinade zit.
Tijdens het bakken voeg je een beetje bruine suiker toe zodat de tofu wat karameliseerd. Wanneer de tofu wat krokant is, is hij klaar.


Currysaus

Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en klop dit met een garde tot je een droge roux krijgt. Giet er daarna een bodem sojamelk bij. Blijf goed roeren tot de roux opgelost is in de melk.
Voeg daarna een stevige scheut water aan toe met een half bouillon blokje.
Laat even doorkoken. Voeg daarna de sojaroom, curry madras en kurkuma aan toe. Kruid af met currypasta, paprikapoeder, peper en zout. Voeg als laatste de stukjes appel toe, laat nog 1 minuut koken.

Serveer met rijst

1 opmerking:

  1. Heel lekker en super gemakkelijk (zoals alle receptjes hier)!!! Voor mijn vriend wat stukjes kip in een andere pan en die was ook content met zijn kip-curry :-)

    BeantwoordenVerwijderen