15-20 stuks
300g tofu, uitgelekt water
1,5 tl verse gember maisolie
1 tl sojasaus paprikapoeder
1 tl agave siroop chilipoeder
1 el fijngesneden peterselie bloem
1/2 rode puntpaprika zout en peper
1/2 rode puntpaprika zout en peper
1,5 tl rode currypasta
Mix de tofu met een staafmixer tot hij
kruimelig is. Meng er daarna de currypasta, gember, sojasaus,
agevesiroop en peterselie door.
Meng 1,5 el maiszetmeel met 1,5 el
water tot je een dik papje krijgt. Voeg dit toe bij de tofu.
Meng daarna 1,5 el maiszetmeel met 1,5
el maisolie. Doe dit ook bij de tofu.
Meng alles goed om.
Snij de puntpaprika in kleine blokjes.
Doe dit bij de tofu. Kruid af met
paprikapoeder, chilipoeder, zeezout en peper.
Voeg nu nog 1 el bloem en 1 el
maiszetmeel toe aan de tofu. Roer alles goed om.
Als het deeg nog te nat is voeg je wat
extra maiszetmeel toe.
Verhit maisolie in een pan. Maak
hoopjes van het deeg met behulp van een eetlepel. Zorg dat ze goed
aangeduwt zijn. Anders vallen ze uiteen bij het bakken.
Frituur de tofucakjes tot ze mooi bruin
en krokant zijn.
Dien op met chili- of loempiasaus
Eventjes laten weten dat ik dit hapje gemaakt heb als aperitiefhapje met oudejaar, en dat ze een groot succes waren, niet allerminst onder de niet-vegetariërs! Wel heb ik er kroketjes van gemaakt en in de frietketel gefrituurd. Behalve chilisaus paste tzatziki hier ook goed bij. Bedankt voor het recept dus!
BeantwoordenVerwijderenGisteren deze tofucakes gemaakt en ze waren heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk heb er ook nog een beetje gesnipperde ui in gedaan.
Niet als aperitiefhapje maar tussen een hamburger met een blaadje sla en een geroosterde aubergineschijf.