Winter risotto met pastinaak chips



1 pastinaak
1 wortel
1/2 rode ui
1/2 kop risotto rijst
1/2 bouillonblokje
scheutje sojaroom
snuifje kaneel
snuifje nootmuskaat
peper en zout
olie

Schil de wortel en pastinaak
Snij de wortel in schijfjes. 
Snij de pastinaak in dunne schijfjes met een dunschiller tot de helft van de pastinaak overblijft. Snij de overblijvende helft in kleine blokjes.
Snipper de ui fijn.
Verhit een scheutje olie in een kookpot. Glaceer de ui. 
Voeg de pastinaakblokjes en wortel toe.
Roer goed om. Voeg daarna de rijst toe.
Wanneer die glazig ziet, zet je de pot onder met water en het halve bouillonblokje.
Laat sudderen en blijf regelmatig roeren. 
Kruid met peper, zout, kaneel en nootmuskaat.
Wanneer de rijst gaar is, voeg je het scheutje sojaroom toe. 
Roer goed om

Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan. Wanneer de olie heet is, frituur je de pastinaak schijfjes tot de randjes goudbruin zien. Haal uit de olie en laat uitdruipen op een velletje keukenpapier.

Serveer de risotto heet afgewerkt met de pastinaak chips.




1 opmerking: