1 pastinaak
1 wortel
1/2 rode ui
1/2 kop risotto rijst
1/2 bouillonblokje
scheutje sojaroom
snuifje kaneel
snuifje nootmuskaat
peper en zout
olie
Schil de wortel en pastinaak
Snij de wortel in schijfjes.
Snij de
pastinaak in dunne schijfjes met een dunschiller tot de helft van de
pastinaak overblijft. Snij de overblijvende helft in kleine blokjes.
Snipper de ui fijn.
Verhit een scheutje olie in een
kookpot. Glaceer de ui.
Voeg de pastinaakblokjes en wortel toe.
Roer goed om. Voeg daarna de rijst toe.
Wanneer die glazig ziet, zet je de pot
onder met water en het halve bouillonblokje.
Laat sudderen en blijf regelmatig
roeren.
Kruid met peper, zout, kaneel en nootmuskaat.
Wanneer de rijst gaar is, voeg je het
scheutje sojaroom toe.
Roer goed om
Verhit een ruime scheut olie in een
koekenpan. Wanneer de olie heet is, frituur je de pastinaak schijfjes
tot de randjes goudbruin zien. Haal uit de olie en laat uitdruipen op
een velletje keukenpapier.
Serveer de risotto heet afgewerkt met
de pastinaak chips.
Oeh, wat ziet dit er heerlijk uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenxoxo The Daily Fashion Drug