4 personen
4 grote wortels
1 ui
2 teentjes look
1-1,5 l water
1 bouillon blokje
peper en zout
paprikapoeder
cayennepeper
oregano
basillicum
curry madras
olijfolie
Schil de wortels en snij ze daarna in
schijfjes.
Snipper de ui en look fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een
grote kookpot. Voeg de ui en look toe en roer goed om tot de ui
glazig ziet. Voeg nu de wortelschijfjes toe en laat ze even stoven.
Giet beetje bij beetje het water in de
pot samen met het bouillon blokje.
Laat even pruttelen, kruid daarna af
met peper, zout, paprikapoeder, basillicum, oregano, curry madras en
cayennepeper.
Laat de soep nog even verder koken tot
de wortelschijfjes gaar zijn.
Mix de soep daarna met een staafmixer.
Werk eventueel af met een scheutje (soja)room.
Serveer
Ik denk er eigenlijk nooit aan soep van mijn wortels te maken. Goed idee en ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDit was nog eens een lekker soepke
BeantwoordenVerwijderen