groente risotto met notencrumble



100g noten naar keuze
1 kopje risotto rijst
1/2 rode paprika
1/3 courgette
5-6 grote champignons
1/2 rode ui
1 teentje look
1 tomaat
1/2 tl sambal
peper en zout
komijn
paprikapoeder
basilicum
olijfolie


Snij de groenten in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en voeg alle groente toe.
Roer goed om tot de ui glazig ziet. Voeg daarna de rijst toe.
Blijf roeren tot ook de rijst glazig is.
Voeg water toe tot alles onder staat. Laat de risotto doorkoken maar vergeet niet te roeren.
Kruid af met peper en zout, paprikapoeder, sambal, komijn en basilicum.
Als het water is verdampt maar de rijst nog niet gaar is, voeg je opnieuw wat water toe.

Hak de noten fijn (kruimelig). Verhit een beetje olijfolie in een pan en rooster de noten.
Kruid met paprikapoeder, basilicum, peper en zout.

Serveer de risotto en garneer met de noten crumble

1 opmerking:

  1. Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik zeker een keer uitproberen :-)

    xoxo The Daily Fashion Drug

    BeantwoordenVerwijderen