Appeltaart met crumble van noten



3 grote appels
100-150g bloem
50g suiker
1tl kaneel
50g soja boter
1 handje pecannoten, fijngehakt
1 handje hazelnoten, fijngehakt

Schil en ontdoe de appels van het klokhuis. Snij de appel in dunne schijfjes.
Bekleed een ronde taartvorm met de schijfjes appel tot je 2 lagen hebt.
Strooi 1à2 eetleppels suiker over de appelschijfjes.
Meng de bloem, suiker, kaneel en noten. Voeg als laatste de boter toe. Meng met een vork tot je een kruimelig deeg krijgt. Als het deeg te veel kleeft, voeg je wat extra bloem toe. Is het wat te droog, voeg je wat extra boter toe.
Verdeel de kruimels over de appelschijfjes.
Bak 25 minuten in een oven van 200° tot de kruimels krokant zijn.
Serveer warm met een bolletje (soja)ijs of vers fruit.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen