3 grote appels
100-150g bloem
50g suiker
1tl kaneel
50g soja boter
1 handje pecannoten, fijngehakt
1 handje hazelnoten, fijngehakt
Schil en ontdoe de appels van het
klokhuis. Snij de appel in dunne schijfjes.
Bekleed een ronde taartvorm met de
schijfjes appel tot je 2 lagen hebt.
Strooi 1à2 eetleppels suiker over de
appelschijfjes.
Meng de bloem, suiker, kaneel en noten.
Voeg als laatste de boter toe. Meng met een vork tot je een kruimelig
deeg krijgt. Als het deeg te veel kleeft, voeg je wat extra bloem
toe. Is het wat te droog, voeg je wat extra boter toe.
Verdeel de kruimels over de
appelschijfjes.
Bak 25 minuten in een oven van 200°
tot de kruimels krokant zijn.
Serveer warm met een bolletje (soja)ijs
of vers fruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten