4-6 stuks
1/2 aubergine
1/2 courgette
150 g tomaten
1/2 ui
1 teentje look
1 klein blikje tomatenpuree
Zeezout en zwarte peper
1 tl tijm
2 blaadjes laurier
Mespuntje oregano
1 tl edelgistvlokken
Olijfolie
1 pak bladerdeeg (vers van Albert Heijn, in vierkanten gesneden)
Verwarm de oven voor op 220 graden
Snij de courgette en aubergine in
kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Pel en plet het teentje look maar
laat het heel. Snij de tomaatjes in kwartjes.
Verhit op een laag vuur een scheut
olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui met de laurier tot hij glazig
ziet.
Voeg daarna de aubergine en courgette
toe samen met het teentje look. Laat even stoven tot de groenten
bijna gaar zijn. Kruid met zeezout en zwarte peper. Verwijder de
look.
Voeg de tomaatjes toe. Laat even garen.
Lepel de tomatenpuree onder de groenten
en laat even pruttelen met een scheutje water en het edelgist.
Kruid met tijm en oregano.
Laat garen tot de groenten zacht zijn.
Laat de ratatouille afkoelen.
Beleg het midden van het bladerdeeg met
1 à 2 el ratatouille.
Vouw de hoeken naar het midden en druk
zachtjes aan.
Bestrooi met wat grof zeezout en tijm
en bak tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveer warm met wat plantaardige
kruidenkaas (bijvoorbeeld 'Herby' van Shavt)
Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten