Bladerdeeg kussentje met ratatouille



4-6 stuks

1/2 aubergine
1/2 courgette
150 g tomaten
1/2 ui
1 teentje look
1 klein blikje tomatenpuree
Zeezout en zwarte peper
1 tl tijm
2 blaadjes laurier
Mespuntje oregano
1 tl edelgistvlokken
Olijfolie

1 pak bladerdeeg (vers van Albert Heijn, in vierkanten gesneden)

Verwarm de oven voor op 220 graden
Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Pel en plet het teentje look maar laat het heel. Snij de tomaatjes in kwartjes.
Verhit op een laag vuur een scheut olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui met de laurier tot hij glazig ziet.
Voeg daarna de aubergine en courgette toe samen met het teentje look. Laat even stoven tot de groenten bijna gaar zijn. Kruid met zeezout en zwarte peper. Verwijder de look.
Voeg de tomaatjes toe. Laat even garen.
Lepel de tomatenpuree onder de groenten en laat even pruttelen met een scheutje water en het edelgist.
Kruid met tijm en oregano.
Laat garen tot de groenten zacht zijn.

Laat de ratatouille afkoelen.
Beleg het midden van het bladerdeeg met 1 à 2 el ratatouille.
Vouw de hoeken naar het midden en druk zachtjes aan.
Bestrooi met wat grof zeezout en tijm en bak tot het bladerdeeg goudbruin is.

Serveer warm met wat plantaardige kruidenkaas (bijvoorbeeld 'Herby' van Shavt)



Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten