Rucola pesto en tapenade van gegrilde aubergine


Rucola pesto Vegan

100g rucola
2-3 takjes basilicum
1 teentje look
2-3 el olijfolie
Peper en zout 
Snuifje vegan parmezaan (Bellissimo, verkrijgbaar bij Vedge) 

Hak de rucola en basilicum fijn in een mixer, giet er beetje bij beetje de olijfolie bij. 
Snij het teentje look in schijfjes en voeg het toe in de mixer. Kruid af met peper en zout. 
Mix alles goed tot je een vloeibare pesto krijgt. Werk af met wat parmezaan.


 
Tapenade van gegrilde aubergine vegan

1 aubergine

1/2 spaans pepertje
1 teentje look
Olijfolie
Cayenne peper
Basilicum 
Tijm
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°.

Snij de aubergine in 2, maak met een mes verschillende inkepingen in het vruchtvlees. Snij het teentje look in dunne schijfjes
 Leg de aubergines met de schil naar onder op een bakplaat. Besprenkel gul met wat olijfolie. Kruid af met wat peper, zout, basilicum, tijm, cayenne peper en de schijfjes look.
Laat een 15-tal minuutjes bakken in de oven op 180°, tot het vruchtvlees zacht is.
Hak ondertussen het pepertje in kleine stukjes. 
Haal de aubergine uit de oven en schep het vruchtvlees en de schil in een mixer. Voeg de stukjes spaanse peper en een scheutje olijfolie toe. Mix alles tot je een smeerbare tapenade krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen