Kruidige aardappel curry



5 middelgrote aardappelen
1 grote bataat
1 ui
250 g champignons
1 blik linzen
1 handje cashewnoten
klontje plantaardige boter
250 ml plantaardige room
1 el sojasaus
1 ½ tl madras curry
1 ½ tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
½ tl kardemom
snuifje kaneel
¼ tl komijn
½ tl chili vlokken
½ bouillon blokje + ½ l water
Zwarte peper en zout


Was en snij de aardappelen met schil in grove stukken. Schil de ui en snipper hem fijn. Smelt het klontje boter in een grote kookpot. Stoof de aardappelen en ui aan.
Schil en snij ondertussen de bataat in stukjes. Doe hetzelfde met de champignons.
Voeg de bataat en champignons toe aan de aardappelen. Stoof alles een 5-tal minuutjes aan.
Giet daarna het water met het bouillonblokje en de sojasaus bij de aardappelen en groenten.
Breng aan de kook.
Laat de aardappelen en groenten op een middelhoog vuur verder pruttelen. Kruid af met de curry, kurkuma, kardemom, chili vlokken, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Voeg daarna de room toe.
Laat verder koken tot de aardappelen en groenten gaar zijn.
Voeg daarna de linzen en cashewnoten toe. Kruid af met kaneel en komijn. Roer alles goed om en laat nog een 2-tal minuten verder koken.

Serveer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen