Seitanballetjes met munt



10 stuks

250g seitan
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 el munt, fijngehakt
1 teentje look
peper en zout
2 el paneermeel
1 el maiszetmeel
maisolie


1/2 paprika
1/2 bouillon blokje
Kurkuma
paprikapoeder
1/2 el munt, fijngehakt
peper en zout


Snij de seitan, look en peper in stukjes. Doe alles samen in een blender en mix fijn tot je een gehakt-achtige textuur krijgt. Doe het seitan gehakt in een kom. Voeg nu de munt,paneermeel, peper en zout toe. Roer alles goed om. Meng het maiszetmeel en 2 el maisolie in een kommetje tot je een papje krijgt. Roer dit mengsel bij de seitan.
Rol nu balletjes van het seitan gehakt. Druk stevig aan.
Verhit een ruime scheut maisolie in een wokpan. Zorg dat de olie heet is.
Bak de balletjes tot ze krokant zijn en haal ze daarna terug uit de pan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Snij de paprika in dunne reepjes. Wok de paprika de overgebleven olie van de balletjes.
Voeg daarna 1 dl water toe samen met het bouillon blokje. Roer goed om tot de paprika zacht word.
Kruid af met paprikapoeder, kurkuma, peper en zout en de munt.
Voeg als laatste de balletjes terug toe.


Serveer met rijst of noedels.

3 opmerkingen: