voor 400g seitan
1 kg volkoren bloem
600ml lauw water
2-3 el Sojasaus
Bouillon
Specerijen naar keuze
ik heb paprikapoeder, curry madras,
peper en zout gebruikt
Doe de bloem in een ruime kom. Giet er
beetje bij beetje het water bij en kneed goed tot je een dik deeg
krijgt. Maak een bol/blok van het deeg. Vul de kom met lauw water tot
het deeg mooi onder staat.
Laat dit nu 20-30 minuten staan tot het
water melkwit word. Het water word wit door al het zetmeel dat uit
het deeg los komt.
Spoel het deeg al knedend onder water.
Doe dit eerst met koud water, dan met warm.
Blijf dit doen tot het water bijna
zuiver is, maar zorg er voor dat je eindigt met koud water.
Na het spoelen hou je nog ongeveer de
helft over van het deeg.
Kneed de sojasaus en specerijen door
het deeg.
Vul een grote kookpot met water en
breng tot het kookpunt. Voeg de bouillon toe aan het water.
Laat de seitan nu een 40-tal minuten
koken.
De seitan is nu klaar voor gebruik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten