300g oud brood
700ml sojamelk
25g vanille suiker
15g maïszetmeel
125g rietsuiker
snuifje kaneel
handje rozijnen
handje hazelnoten (stukjes)
Scheur het brood in kleine stukjes. Doe het in een grote kom en overgiet het brood met sojamelk.
Meng de suiker, maïszetmeel en kaneel. Strooi het daarna over het brood. Roer alles goed om zodat het brood uiteen valt.
Giet er als laatste rozijnen en hazelnoten bij.
Giet het deeg in een bakvorm (rond of vierkant).
Zet in een oven van 180 graden en laat 40 minuten bakken.
Haal voorzichtig uit de bakvorm wanneer de broodpudding is afgekoeld.
Serveer
Ziet er lekker uit zeg! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed recept voor vegan broodpudding. Ik ga deze zeker een keer proberen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb de broodpudding net uit de oven gehaald, ik ben benieuwd hoe die smaakt.
BeantwoordenVerwijderenHeel lekker! Ik doe er soms stukjes banaan bij.
BeantwoordenVerwijderenMogen de korstjes van het brood er ook in of beter niet?
BeantwoordenVerwijderenZeker en vast!
VerwijderenIn kleine stukjes doen en mee in het deeg.