Empanadas


6 stuks

Deeg
200g bloem                                     1,5 el maiszetmeel
100g boter                                       scheutje water
snuifje zout                                      7g bakpoeder

Vulling
2 kleine paprika's naar keuze          olijfolie
half blik kidneybonen (uitgelekt)      1 el bruine suiker
1 rode ui                                           peper en zout
2 teentjes look                                  paprikapoeder
1 mild pepertje                                  basilicum
half pak passata                               chilipoeder

Deeg
Zeef de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Doe er de boter bij.
Meng de boter onder de bloem tot je een kruimelig deeg krijgt.
Daarna meng je het maiszetmeel met een klein scheutje water.
Doe dit mengsel bij de bloem en roer goed om.
Kneed het deeg en voeg een als het nodig is een beetje water toe.
Het deeg zou zacht maar elastisch moeten zijn.
Laat het deeg een half uurtje in de koelkast staan.

Vulling
Snipper de ui, het pepertje en de look fijn. Snij de paprika's in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan. Voeg de ui en look toe.
Laat dit even stoven tot de ui glazig ziet. Daarna voeg je de paprikablokjes en het pepertje toe.
Blijf goed omroeren en laat 4 minuten stoven. Voeg nu de passata en kidneybonen toe.
Kruid de saus af met basilicum, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.
Als laatste voeg je de bruine suiker toe.
Laat alles even doorkoken zodat de saus wat is ingedikt.
Laat goed afkoelen.


Rol het deeg uit tot hij ongeveer 3-4 mm dik is en steek er ronde cirkels uit met een kommetje (diameter 15 cm).
Schep 1-1,5 el van de vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw ze daarna dubbel.
Duw de randen aan met een vork zodat de vulling er niet uit loopt.
Bak de empanadas in een oven van 180 graden voor 15-20 minuten tot de buitenkant krokant is.
Serveer


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen