6 stuks
Deeg
200g
bloem 1,5 el maiszetmeel
100g
boter scheutje water
snuifje
zout 7g bakpoeder
Vulling
2 kleine
paprika's naar keuze olijfolie
half blik
kidneybonen (uitgelekt) 1 el bruine suiker
1 rode
ui peper en zout
2 teentjes
look paprikapoeder
1 mild
pepertje basilicum
half pak
passata chilipoeder
Deeg
Zeef de bloem,
het bakpoeder en zout in een kom. Doe er de boter bij.
Meng de boter
onder de bloem tot je een kruimelig deeg krijgt.
Daarna meng je
het maiszetmeel met een klein scheutje water.
Doe dit mengsel
bij de bloem en roer goed om.
Kneed het deeg en
voeg een als het nodig is een beetje water toe.
Het deeg zou
zacht maar elastisch moeten zijn.
Laat het deeg een
half uurtje in de koelkast staan.
Vulling
Snipper de ui,
het pepertje en de look fijn. Snij de paprika's in blokjes.
Verhit een
scheutje olijfolie in een wokpan. Voeg de ui en look toe.
Laat dit even
stoven tot de ui glazig ziet. Daarna voeg je de paprikablokjes en het
pepertje toe.
Blijf goed
omroeren en laat 4 minuten stoven. Voeg nu de passata en kidneybonen
toe.
Kruid de saus af
met basilicum, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.
Als laatste voeg
je de bruine suiker toe.
Laat alles even
doorkoken zodat de saus wat is ingedikt.
Laat goed
afkoelen.
Rol het deeg uit
tot hij ongeveer 3-4 mm dik is en steek er ronde cirkels uit met een
kommetje (diameter 15 cm).
Schep 1-1,5 el
van de vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw ze daarna
dubbel.
Duw de randen aan
met een vork zodat de vulling er niet uit loopt.
Bak de empanadas
in een oven van 180 graden voor 15-20 minuten tot de buitenkant
krokant is.
Serveer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten