Seitanstoverij



4 personen

250g seitan                                     groentebouillon
1 grote ui                                        3-4 blaadjes laurier 
2 teentjes look                                1/2 tl tijm
2-3 sneetjes brood                          2-3 kruidnagels
1 flesje bruin bier (tafelbier)           1/2 tl mosterd
0,5l water                                       peper & zout
1 el donker bruine suiker               10g pure chocolade
sojaboter


Droog de seitan goed af met wat keukenpapier. Snij daarna in stukken.
Snij de ui in grove stukken. Snij de teentjes look fijn.
Verhit in een grote kookpot een klont boter.
Stoof de ui, look, laurier, tijm en kruidnagels.
Doe er daarna de seitan bij. Kruid af met peper en zout.
Laat het 8 minuten stoven. Blijf goed roeren.
Giet er daarna het water met bouillon en bier bij.
Doe het brood in stukken en voeg toe aan het stoofpotje.
Daarna voeg je de mosterd, chocolade en bruine suiker toe.
Laat dit nu 40 minuten koken op een laag vuurtje. Af en toe goed doorroeren zodat de saus niet aan de bodem kleeft.
Als de saus te dun blijft, voeg er dan wat maiszetmeel aan toe opgelost in een beetje water. Laat dit even doorkoken.

3 opmerkingen:

  1. Dat veertig minuten pruttelen is zonder deksel, juist? Alleszins, héérlijk recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zondag op vegan fest je kookboekje gekocht en vandaag de stoverij gemaakt, was zeer lekker!Benieuwd om de rest uit te testen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klaar gemaakt zeer lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen