4
personen
250g
seitan groentebouillon
1
grote ui 3-4 blaadjes laurier
2
teentjes look 1/2 tl tijm
2-3
sneetjes brood 2-3 kruidnagels
1
flesje bruin bier (tafelbier) 1/2 tl mosterd
0,5l
water peper & zout
1
el donker bruine suiker 10g pure chocolade
sojaboter
Droog
de seitan goed af met wat keukenpapier. Snij daarna in stukken.
Snij
de ui in grove stukken. Snij de teentjes look fijn.
Verhit
in een grote kookpot een klont boter.
Stoof
de ui, look, laurier, tijm en kruidnagels.
Doe
er daarna de seitan bij. Kruid af met peper en zout.
Laat
het 8 minuten stoven. Blijf goed roeren.
Giet
er daarna het water met bouillon en bier bij.
Doe
het brood in stukken en voeg toe aan het stoofpotje.
Daarna
voeg je de mosterd, chocolade en bruine suiker toe.
Laat
dit nu 40 minuten koken op een laag vuurtje. Af en toe goed
doorroeren zodat de saus niet aan de bodem kleeft.
Als
de saus te dun blijft, voeg er dan wat maiszetmeel aan toe opgelost
in een beetje water. Laat dit even doorkoken.
Dat veertig minuten pruttelen is zonder deksel, juist? Alleszins, héérlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenZondag op vegan fest je kookboekje gekocht en vandaag de stoverij gemaakt, was zeer lekker!Benieuwd om de rest uit te testen :)
BeantwoordenVerwijderenklaar gemaakt zeer lekker :)
BeantwoordenVerwijderen