Voor 3-4 personen
250g rijst
1 groene paprika
2 tomaten
1 mild pepertje
1 rode ui
1 teentje look
1 blik kidneybonen, uitgelekt
Groentebouillon
Olijfolie
Cayennepeper
Zwarte peper
Basilicum
1 el bruine suiker
250g rijst
1 groene paprika
2 tomaten
1 mild pepertje
1 rode ui
1 teentje look
1 blik kidneybonen, uitgelekt
Groentebouillon
Olijfolie
Cayennepeper
Zwarte peper
Basilicum
1 el bruine suiker
Snij
de ui en het teentje look fijn.
Snij
de paprika in blokjes.
Verwijder
de zaadlijsten van het pepertje en snij fijn.
Verhit
een scheut olijfolie in een kookpot. Voeg daarna de ui en look toe.
Roer alles goed om tot de ui glazig ziet. Voeg daarna de paprika en
het pepertje toe.
Blijf
alles goed omroeren.
Voeg
daarna de rijst toe. Roer alles goed om zodat de rijst glazig ziet.
Giet daarna een stevige scheut water met bouillon bij de rijst.
Zorg
dat de rijst onderstaat. Laat even doorsudderen op een laag vuurtje.
Blijf voldoende roeren zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.
Wanneer
het water voor een deel verdampt is, voeg je opnieuw wat water toe
met bouillon.
Blijf
dit doen tot de rijst bijna gaar is. Op het laatste voeg je de
kidneybonen en tomaten toe. Kruid af met zwarte peper, cayennepeper, basilicum en de bruine suiker.
Serveer
meteen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten