Kidneybonen risotto




Voor 3-4 personen

250g rijst
1 groene paprika
2 tomaten
1 mild pepertje
1 rode ui
1 teentje look
1 blik kidneybonen, uitgelekt
Groentebouillon
Olijfolie
Cayennepeper
Zwarte peper
Basilicum
1 el bruine suiker

Snij de ui en het teentje look fijn.
Snij de paprika in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Voeg daarna de ui en look toe. Roer alles goed om tot de ui glazig ziet. Voeg daarna de paprika en het pepertje toe.
Blijf alles goed omroeren.
Voeg daarna de rijst toe. Roer alles goed om zodat de rijst glazig ziet. Giet daarna een stevige scheut water met bouillon bij de rijst.
Zorg dat de rijst onderstaat. Laat even doorsudderen op een laag vuurtje. Blijf voldoende roeren zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.
Wanneer het water voor een deel verdampt is, voeg je opnieuw wat water toe met bouillon.
Blijf dit doen tot de rijst bijna gaar is. Op het laatste voeg je de kidneybonen en tomaten toe. Kruid af met zwarte peper, cayennepeper, basilicum en de bruine suiker.

Serveer meteen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen