1 kopje Bulgur
½ aubergine
1 rode paprika
2 wortelen
50g rozijnen
1 teentje look
enkele takjes verse munt
olijfolie
Peper en zout
komijn
snuifje chilipoeder
gedroogde koriander
gedroogde basilicum
Vinaigrette
Vinaigrette
2-3 el olijfolie of een andere plantaardige olie
1 teentje look, fijngehakt
2 tl limoensap
peper en zout
1 teentje look, fijngehakt
2 tl limoensap
peper en zout
Taboulé
Breng 2-3 kopjes water met een snuifje
zout aan de kook. Voeg de bulgur toe en laat koken tot die bijtgaar
is.
Snij de aubergine in kleine blokjes.
Doe hetzelfde met de paprika en de wortels.
Pers het teentje look fijn.
Verhit wat olijfolie in een ruime
kookpan. Voeg de groenten toe en laat even roerbakken. Stoof de
groenten daarna gaar met het teentje look en een scheutje water. Kruid met komijn, een snuifje chili, wat gedroogde koriander en
basilicum. Doe dit naar eigen smaak. Als laatste voeg je eventueel
nog wat zout en peper toe.
Giet de gare bulgur af en meng onder de
groenten. Als laatste werk je af met rozijnen, fijngehakte munt en de limoenvinaigrette.
Vinaigrette
Meng de olie met het limoensap en look. Kruid af met peper en zout.
Vinaigrette
Meng de olie met het limoensap en look. Kruid af met peper en zout.
Serveer
Smakelijk
tip: Taboulé is heerlijk bij falafel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten