Voor een springvorm van 24 cm
8 personen
Vulling
1 pakje Silken tofu (400g)
1 pakje Tofutti natuur
4 el Agave siroop
Snuifje kaneel
1 zakje vanille suiker
25 g Maïszetmeel
3-4 el Water
Korst
180g Speculoos koekjes
75g Soja Boter
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Mix de koekjes fijn met een keukenrobot en verwarm ondertussen de boter tot die volledig gesmolten is.
Meng de boter onder de speculooskruimels.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe het speculoos deeg in de springvorm en druk de bodem aan met een lepel tot hij volledig bedekt is. Laat opstijven in de koelkast.
Doe de silken tofu en toffuti in een kom. Klop alles glad met een garde.
Voeg ondertussen de agave siroop, kaneel en vanille suiker toe. Meng in een ander kommetje het maïszetmeel en water tot een papje. Roer dit onder het tofu deeg.
Giet het deeg over de speculooskorst. Bak daarna een uurtje op 150 graden tot de bovenkant lichtjes verkleurd en een beetje stevig aanvoelt.
Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Serveer
Mmm, ziet er goed uit! Mijn man heeft al eens iets soortgelijks gemaakt, dezelfde korst en dan 'chocoladepudding' erop, was ook zéér lekker.
BeantwoordenVerwijderen