Couscous slaatje
2 à 3 personen
1 kopje couscous
1/3 aubergine
1/3 courgette
2 wortelen
1/2 blik kikkererwten, uitgelekt
handje rozijnen
Ras el hanout
Kurkuma
Komijn
Look
Koriander
Basilicum
Paprika poeder
Peper & zout
1/3 bouillon blokje
Olijfolie
Giet de couscous in een kookpot. Overgiet de couscous met water en bouillon en breng aan de kook. Wanneer het kookpunt is bereikt, haal je de couscous van het vuur en laat je hem 10 minuten verder garen. Snij alle groentjes in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Als de olie heet is voeg je de uitgelekte kikkererwten toe. Roerbak tot ze lichtjes bruin beginnen te zien. Kruid met basilicum, koriander, komijn en look.
Voeg hierna de aubergine, courgette en wortel blokjes toe. Blijf goed roerbakken zodat niets aankoekt.
Kruid de groenten met ras el hanout, kurkuma, paprika poeder, peper en zout.
Wanneer de groentjes beetgaar zijn, voeg je ze toe aan de couscous. Roer alles goed om zodat de groenten mooi verdeeld zijn. Als laatste voeg je de rozijnen toe.
Serveer warm of koud
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten