6-7 burgers
200g noten naar keuze (ik gebruikte
hazelnoten, amandelen en paranoten)
500g broccoli
3 el hennepzaad
2 teentjes look, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
peper en zout
maisolie
paneermeel
Hak de noten noten fijn maar zorg dat
er hier en daar nog wat grovere stukjes aanwezig zijn.
Maak de broccoli schoon en snij in
kleine stronkjes. Laat 7-8 minuten koken in zout water tot hij gaar
is. Spoel de gare broccoli met koud water tot hij afgekoeld is. Knijp
hem daarna goed uit en pureer hem. (even met de staafmixer fijnhakken
volstaat ook)
Verhit een scheutje olie in een pan.
Voeg de fijngehakte noten toe samen met het hennepzaad. Blijf de
noten een 3-tal minuten goed omroeren in de hete pan. Kruid af met
peper en zout. Haal daarna van het vuur en giet de noten in een diepe
kom. Voeg daarna de broccolipuree, ui en look toe. Meng alles goed en
kruid af met peper en zout. *
Rol burgers van het deeg en haal ze
door het paneermeel.
Bak de burgers tot ze krokant zijn.
* Als het deeg erg vochtig is, voeg je
wat extra paneermeel toe.
Uw receptjes zijn gewoon geweldig! Daarom heb ik u ook genomineerd voor een award:
BeantwoordenVerwijderenhttp://vigourousxjo.blogspot.be/2012/11/award.html