Broccoli-noten burgers



6-7 burgers

200g noten naar keuze (ik gebruikte hazelnoten, amandelen en paranoten)
500g broccoli
3 el hennepzaad
2 teentjes look, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
peper en zout
maisolie
paneermeel

Hak de noten noten fijn maar zorg dat er hier en daar nog wat grovere stukjes aanwezig zijn.
Maak de broccoli schoon en snij in kleine stronkjes. Laat 7-8 minuten koken in zout water tot hij gaar is. Spoel de gare broccoli met koud water tot hij afgekoeld is. Knijp hem daarna goed uit en pureer hem. (even met de staafmixer fijnhakken volstaat ook)
Verhit een scheutje olie in een pan. Voeg de fijngehakte noten toe samen met het hennepzaad. Blijf de noten een 3-tal minuten goed omroeren in de hete pan. Kruid af met peper en zout. Haal daarna van het vuur en giet de noten in een diepe kom. Voeg daarna de broccolipuree, ui en look toe. Meng alles goed en kruid af met peper en zout. *
Rol burgers van het deeg en haal ze door het paneermeel.
Bak de burgers tot ze krokant zijn.


* Als het deeg erg vochtig is, voeg je wat extra paneermeel toe.

1 opmerking:

  1. Uw receptjes zijn gewoon geweldig! Daarom heb ik u ook genomineerd voor een award:
    http://vigourousxjo.blogspot.be/2012/11/award.html

    BeantwoordenVerwijderen