Sheperds pie



2 personen

5 middelgrote aardappelen
2 grote wortelen
250g champignons
2 teentjes look
1 grote ui
sojaboter
2 el tomatenconcentraat
1tl gedroogde tijm
grof zeezout
zwarte peper
1 el groentebouillon
150-200g linzen
plantaardige room (soja)

Extra:
Panko
Edelgistvlokken


Snipper de ui en look fijn. Schil de wortelen en aardappelen en snij in kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de champignons.
Vul een kookpot met water en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat koken tot ze beetgaar zijn. Verhit in een andere kookpot een klontje sojaboter.
Fruit de ui en look, voeg daarna de wortelen en champignons toe. Laat enkele minuten gaar stoven op een laag vuur.
Voeg daarna de linzen en tomatenconcentraat toe. Kruid af met zeezout, zwarte peper en tijm.
Voeg de groentebouillon toe met 200ml water en laat pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Giet het water af van de aardappelen. Voeg een klontje boter toe en 150ml sojaroom.
Pureer tot de aardappelen romig en smeuïg zijn. Kruid af met zeezout en zwarte peper.

Vul 1 grote of 2 kleinere ovenschotels met de groenten. Schep daarna de puree over de groenten en verdeel gelijk over de ovenschotel. Werk eventueel af met een laagje panko en edelgist vlokken.

Zet de ovenschotel(s) nog een 15-tal minuten onder de gril op 180graden.


Serveer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen