Pasta met pistache pesto



Pasta met pistache pesto Vegan
2-3 personen


30g gepelde pistache nootjes
2 teentjes look
Handje verse basilicum
1 middelgrootte courgette
1 ui
Grof zeezout en zwarte peper
Olijfolie
(volkoren) Penne

Hak de pistache nootjes, look en basilicum fijn en meng onder elkaar in een kommetje.

Kruid af met zout en peper en werk rijkelijk af met olijfolie.

Rasp de courgette met een vrij grove kaasrasp. Snipper de ui fijn. Stoof beide aan in olijfolie tot de courgette hier en daar licht goudbruin kleurt. Kruid opnieuw af met zout en peper.


Kook de pasta al dente. Meng de pesto en courgette onder de pasta.
Werk af met enkele blaadjes verse basilicum, olijfolie en eventueel wat vegan parmezaan of edelgistvlokken.

Smakelijk

1 opmerking:

  1. Wat een leuke variatie op de 'klassieke' pesto! Ga ik zeker eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen