Paarse herfstsoep


Voor 4-5 personen

2 kleine pastinaken
1 ui
3 paarse wortelen 
1,5 - 2 l water
1 bouillon blokje
1 handje hazelnoten
Peper en zout
Nootmuskaat
Sojaboter
Hazelnotenmelk

Schil de wortelen en pastinaak en snij ze daarna in stukjes.
Snipper de ui fijn. Verhit een klontje boter in een ruime pot en fruit de ui. 
Voeg daarna de pastinaak- en wortelstukjes toe. Stoof ze enkele minuten aan.
Giet het water bij de groenten samen met het bouillon blokje.
Laat op een middelmatig vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Hak ondertussen de hazelnoten fijn, er mogen hier en daar grovere stukken tussen zitten.
Verhit een koekenpan op een middelmatig vuur, gril de stukjes hazelnoot kort.
Kruid af met peper en zout.
Mix de soep glad. Kruid daarna af met wat peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

Serveer de soep met een klein scheutje hazelnootmelk of room en een lepeltje fijngehakte hazelnoten.

Serveer

1 opmerking: