Mississippi mudpie


Voor een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 26cm

Bodem
112g bloem                                      1 el cacaopoeder
75g sojaboter                                   1el witte basterdsuiker
1el koud water

Vulling
85g sojaboter                                    175g donkerbruine suiker
2,5 el maiszetmeel+2,5 el water       2 el cacaopoeder
75 g pure chocolade                         1,5 dl soja slagroom

Afwerking
2,5 dl soja slagroom                          chocolade schilfers


Bodem
doe alle ingredienten in een kom en kneed tot een stevig deeg.
Vet de taartvorm in met wat boter. Bekleed hem daarna met bakpapier.
De boter zorgt ervoor dat het papier wat blijft kleven in de vorm en minder verschuift.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg dat het deeg gelijkmatig verdeelt is.
Vergeet de randen niet!

Bak de bodem 15 minuten op 190 graden.
Laat daarna afkoelen

Vulling
Smelt de chocolade samen met de boter in een kommetje.
Meng de bruine suiker en cacaopoeder in een andere kom. Voeg daarna het chocolade boter mengsel toe. Roer goed.
Meng het maiszetmeel met het water tot je een dik papje krijgt. Voeg het papje toe aan de deeg.
Als laatste voeg je de room toe. Meng het deeg goed zodat alle ingrediënten goed worden opgenomen.
Giet het deeg op de taartbodem.
Laat de taart 45-50 minuten bakken op 170 graden.
Het is normaal dat de taart hier en daar nog wat zacht/vloeibaar is wanneer hij uit de oven komt.
Laat de taart wat afkoelen. Als hij ongeveer op kamer temperatuur is, laat je hem nog een aantal uur in de koelkast staan zodat hij mooi kan opstijven.

Afwerking
Mix de slagroom tot hij stevig is. Smeer hem daarna over de taart. Werk af met chocolade schilfers.

Serveer meteen.




4 opmerkingen:

  1. Oh meid, wat een geweldige site heb je.
    De layout is zo gezellig, echt je krijgt meteen zin om te gaan koken.
    En ik ben zelf vegetarier, dus ik vind het superfijn eens een site te vinden met zulke lekkere recepten!
    De foto's bij je receptjes zijn trouwens heel mooi, precies zoals voedselfotografie hoort te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er super uit. lijkt goed op banoffee taart heb ik de indruk (http://www.melkmoetniet.be/banoffee-taart)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke blog heb je!
    Dit gerecht ziet er heerlijk uit, net als de andere receptjes.
    Ga er zeker wat van uitproberen.

    Groetjes
    Danielle

    http://plantaardigheidjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen