Voor een taartvorm met een doorsnede van
ongeveer 26cm
Bodem
112g bloem 1 el cacaopoeder
75g sojaboter 1el witte
basterdsuiker
1el koud water
Vulling
85g sojaboter 175g donkerbruine
suiker
2,5 el maiszetmeel+2,5 el water 2 el
cacaopoeder
75 g pure chocolade 1,5 dl soja
slagroom
Afwerking
2,5 dl soja slagroom chocolade
schilfers
Bodem
doe alle ingredienten in een kom en
kneed tot een stevig deeg.
Vet de taartvorm in met wat boter.
Bekleed hem daarna met bakpapier.
De boter zorgt ervoor dat het papier
wat blijft kleven in de vorm en minder verschuift.
Bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg
dat het deeg gelijkmatig verdeelt is.
Vergeet de randen niet!
Bak de bodem 15 minuten op 190 graden.
Laat daarna afkoelen
Vulling
Smelt de chocolade samen met de boter
in een kommetje.
Meng de bruine suiker en cacaopoeder in
een andere kom. Voeg daarna het chocolade boter mengsel toe. Roer
goed.
Meng het maiszetmeel met het water tot
je een dik papje krijgt. Voeg het papje toe aan de deeg.
Als laatste voeg je de room toe. Meng
het deeg goed zodat alle ingrediënten goed worden opgenomen.
Giet het deeg op de taartbodem.
Laat de taart 45-50 minuten bakken op
170 graden.
Het is normaal dat de taart hier en
daar nog wat zacht/vloeibaar is wanneer hij uit de oven komt.
Laat de taart wat afkoelen. Als hij
ongeveer op kamer temperatuur is, laat je hem nog een aantal uur in
de koelkast staan zodat hij mooi kan opstijven.
Afwerking
Mix de slagroom tot hij stevig is.
Smeer hem daarna over de taart. Werk af met chocolade schilfers.
Serveer meteen.
Mmmm. *likt lippen af* haha!
BeantwoordenVerwijderenOh meid, wat een geweldige site heb je.
BeantwoordenVerwijderenDe layout is zo gezellig, echt je krijgt meteen zin om te gaan koken.
En ik ben zelf vegetarier, dus ik vind het superfijn eens een site te vinden met zulke lekkere recepten!
De foto's bij je receptjes zijn trouwens heel mooi, precies zoals voedselfotografie hoort te zijn!
ziet er super uit. lijkt goed op banoffee taart heb ik de indruk (http://www.melkmoetniet.be/banoffee-taart)
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke blog heb je!
BeantwoordenVerwijderenDit gerecht ziet er heerlijk uit, net als de andere receptjes.
Ga er zeker wat van uitproberen.
Groetjes
Danielle
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl