1 zakje droge gist
250ml rijstmelk
125ml sojaboter (gesmolten)
snuifje zout
3 cups bloem
1 el kaneel
1/2 + 1/2 tl kardemom
2 el + 1/2 cup bruine suiker
Oven: 175°
Verhit de rijstmelk en 3 el boter in een pannetje tot de melk een temperatuur van 45 graden bereikt.
Voeg de gist toe en roer om. Voeg daarna 2 el bruine suiker en een snuifje zout toe.
Laat 10 minuten rusten.
Doe de bloem en 1/2 tl kardemom in een grote kom. Giet beetje bij beetje de melk met gist bij de bloem. Kneed tot je een stevig deeg krijgt. (Doe dit eventueel op je werkblad)
Kneed het deeg tot een bal en laat 1uur rijzen in de kom afgedekt met een handdoek.
Doe dit liefst op een warme plaats, dit bevorderd het rijzen.
Strooi wat bloem op je werkblad. Rol het deeg zo dun mogelijk uit (4mm) tot je een rechthoek hebt.
Smelt 3 el boter en strijk dit over het deeg. Meng 1/2 cup bruine suiker met de kaneel en 1/2tl kardemom. Verdeel dit suikermengsel over het deeg. Rol het deeg op.
Snij de deegrol in gelijke schijven van 4-5 cm dik.
Bekleed een taartvorm met bakpapier. Verdeel de schijven over de taartvorm tot deze gevuld is.
Smelt het restantje boter en giet deze over de kaneelrolletjes. Werk af met nog wat bruine suiker.
Laat de rolletjes nog een 5-tal minuten rijzen. Bak in een oven van 175° graden en dit 25-30 minuten lang.
Yummie dit ziet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenCINNAMON BUNS ik ga toch een vergelijkende studie moeten doen met de noorse variant. mss moet ik er proberen meebrengen om te vergelijken
BeantwoordenVerwijderenBoter is per definitie van dieren. Allicht bedoel je dus margarine?
BeantwoordenVerwijderenMy bad 😊 In mijn hoofd is boter automatisch sojaboter. Bij deze heb ik het snel even aangepast!
Verwijderen