Speculaas Cake



250g bloem

100g suiker
2 tl bakpoeder
1/2 tl natrium bicarbonaat 
1/4 tl zout
1 tl speculaaskruiden of kaneel 
1 appel
50 g rozijnen
200 ml sojamelk
80 ml plantaardige olie
1 tl appelcider azijn 


Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Schil de appel en snij in kleine stukjes. 
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom (bloem, suiker, bakpoeder, bicarbonaat, zout en speculaaskruiden). Meng daarna alle natte ingrediënten in een andere kom (sojamelk, plantaardige olie en appelcider). Giet daarna beetje bij beetje het natte deeg bij het droge. Meng alles goed tot alle klonters uit het deeg zijn. Voeg als laatste de appelstukjes en rozijnen toe. Roer goed om zodat alles stukjes mooi verdeelt in het deeg zitten.

Giet het deeg in de cakevorm en bak 35-40 minuten tot de cake gaar is.

Laat afkoelen en serveer.

2 opmerkingen: