2 personen
1 pakje tofu van 250g, uitgelekt
1 el edelgistvlokken
Kala namak (Indisch zwart zout)
Zwarte peper
Zeezout
Kurkuma
1 rode peper
Klein handje verse kruiden (basilicum, oregano, peterselie,...)
sojaboter
Verkruimel de tofu met een vork tot je een roerei-achtige structuur krijgt. Snij de peper en kruiden fijn.
Verhit een klontje boter in een pan op een hoog vuur. Roerbak de tofukruimels samen met de edelgistvlokken.
Voeg een snuifje kurkuma toe voor een gele ei kleur. Roer alles goed op tot de kurkuma gelijkmatig verdeelt is over de scramble. Roerbak de tofu tot ze hier en daar lichtjes bruin begint te kleuren.
Kruid de scramble af met kala namak, peper en zout tot je de gewenste smaak krijgt.
Als laatste afwerking voeg je de verse kruiden en rode peper toe.
Serveer
een heel goed alternatief voor scrambled eggs! Wij maken hem meestal volgens het recept dat we op onze blog zetten, maar ik zal jouw recept zeker ook eens proberen! alleen even op zoek gaan naar Indisch zwart zout. ken ik niet
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.veggieleven.be/2012/niet-wereldeidag-roerbaktofu/
Indisch zout of Kala namak is de ultieme manier om tofu scramble een ei smaak te geven.
BeantwoordenVerwijderenDit komt omdat het zout een zwavelachtige smaak heeft.
Na een lange zoektocht heb ik de mijne gevonden in een specerijen winkel in de burgstraat in Gent.
Daar hebben ze een enorm assortiment in kruiden en verschillende soorten zout. Het zwart zout dat ik daar heb gekocht heb ik in vaste, ongemalen vorm gekocht (lijkt eigenlijk op een stuk steen) zodat je het zelf vers kan raspen bij gebruik.
Ik kan het zeker aanraden!