Oreo cheesecake



1 pakje silkentofu (250g)
1 pakje vegan creamcheese naturel, 250g (bv tofutti, sheese,...)
1 tl vanille extract
2 el arrowroot
1 tl appelcider azijn.
2 tl agave siroop (of andere plantaardige stroop)
75g sojaboter
2 verpakkingen oreo's

Smelt de boter en hou aan de kant.
Verwijder de vulling van tussen de koekjes tot je 180g koekjes hebt.
Hou de vulling aan de kant.
Hak de koekjes fijn en meng de boter onder de kruimels.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan.

Mix de silken tofu, creamcheese, vanille extract en oreo vulling tot je een licht vloeibaar deeg hebt.
Voeg als laatste de arrowroot en appelcider azijn toe. Meng goed tot er geen klonters meer zijn.
Verkruimel 2 a 3 koekjes onder de vulling.
Verdeel de vulling over de bodem en laat 1,5 uur bakken in een oven van 150 graden.
Laat de taart daarna nog opstijven in de koelkast.

Werk af met de laatste oreo's.

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen