250g seitan 1 a 2 el bruine suiker
2 gepureerde rode paprika's
(blender) 2 bouillon blokjes
3 rode paprika's 100 g ketchup
1 ui paprikapoeder
2 teentjes look peper en zout
2 milde chilipepertjes chilipoeder
2 blikken kidneybonen
(uitgelekt) olijfolie
1 blik mais laurier
6 tomaten maiszetmeel
Snij de 3 paprika's in stukjes. Doe dit
ook met de ui.
Verwijder de zaadlijsten van de
pepertjes. Snij ze daarna fijn, doe dit ook met de teentjes look.
Snij de tomaten in blokjes.
Mix de seitan met een staafmixer tot je
een iets hebt dat op gehakt lijkt.
Verhit wat olijfolie in een ruime
kookpot. Voeg de ui en look toe. Laat even stoven tot de ui glazig
ziet. Voeg daarna het gehakt toe. Laat even bakken. Voeg daarna de
paprika stukjes en pepertjes toe. Daarna de gepureerde paprika. Roer
goed om. Voeg nu de tomaten toe.
Zet alles onder met water. Voeg daarna
de 2 bouillon blokjes toe.
Kruid met paprikapoeder, chilipoeder en
laurier.
Laat de chili even doorkoken. Blijf
regelmatig roeren zodat de chili niet aankoekt.
Na 20 minuten voeg je de bruine suiker,
bonen, mais en ketchup toe.
Laat dit opnieuw even doorkoken. Als de
saus dun blijft, los dan wat maiszetmeel op in wat water en voeg dit
aan de chili toe. Laat even doorkoken en je zal zien dat de saus wat
zal inbinden.
Serveer met rijst, wraps of
tortillachips.
Tip: Serveer de chili een dag na het bereiden. De smaken worden intenser.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten